Българският национален отбор по футбол за жени ще вземе участие в квалификациите за световното първенство на ФИФА за жени през 2023 година. Изтегленият днес жребий определи за сперници на нашия тим в група H отборите на Германия, Португалия, Сърбия, Израел и Турция. 

Съгласно формата на квалификациите, след изиграването на всички двубои, водачите от всяка от деветте групи се класира директно за финалите на световното първенство 2023. Заелите вторите места в своите групи тимове ще участват в плейофи, като трите отбора с най-добри показатели ще изиграят само по един плейоф, а останалите отбори ще трябва да се преборят помежду си за правото да участват в плейофите срещу тях. Двата най-добри отбора, които победят във втория плейоф ще вземат участие на световното първенство 2023. 

За селекционер на “лъвиците” бе определена Станислава Цекова. Треньор на националния отбор за девойки до 19 години остава Силвия Радойска, а на 17 годишните – Троян Радулов. 

Квалификациите заСП 2023 ще се проведат през септември, октомври, ноември 2021 година и през април и август 2022 година.