След успеха на eEURO 2020 УЕФА взе решение да проведе виртуалното европейско първенство и през 2021 година, паралелно с отложеното европейско по футбол. България отново ще се бори за класиране в Топ 16 на Стария континент, след като в своя международен дебют нашите момчета се класираха на трето място в квалификационната си група зад Германия и Турция. Селекционер на отбора отново ще бъде Емил Димитров, който разясни принципите на избор на участниците: “Тази година ще формирам разширен състав от четирима, които ще тренират и ще се подготвят заедно. През януари от тях ще избера двамата, които ще представят България на европейското първенство, тъй като разполагаме с две квоти. Изборът ще бъде направен на база впечатленията от моментната форма на играчите както технически, така и психически, и поведението им по време на тренировъчния процес.” Първите повикани в разширения състав са Радослав Христов и Иван Ванчев. Христов е най-успешният играч по е-футбол в България към момента, действащ шампион от сезон 2020 на Националната лига. Ванчев пък е първенец от сезон 2019, а през следващата кампания бе сред малкото българи, които преминаха психологическата граница от рейтинг 1000 в официалните сървъри на играта PES.

С цел набиране на нови таланти в сферата на електронния футбол, на 25 октомври (неделя) ще се проведе отворен квалификационен турнир, структурата за който ще бъде обявена скоро. 

Третият етап от селекцията ще бъде състезание с 12 поканени играчи и четиримата победители от отворения турнир. Той ще се проведе през ноември, а двамата най-успешни играчи ще се присъединят към Радослав Христов и Иван Ванчев, допълвайки състава на националния отбор.

Европейските държави трябва да формират селекциите си между ноември 2020 и януари 2021. Квалификационната фаза на eEURO 2021 ще разпредели участниците в 10 групи по 5 или 6 държави, които в периода март-април ще се борят за място в топ 16 на големия футболен форум. Финалите на електронното европейско първенство ще се проведат през юли в Лондон, паралелно с Европейското по футбол.