Селекционен турнир, който ще се проведе онлайн на 4 и 5 март от 18:00 часа, ще определи новите национали на България по електронен футбол. Избраните четирима състезатели на FIFA23 ще представят страната ни в квалификациите за плейофите на FIFAe Nations Series 2023. Претендентите ще бъдат разделени в 2 групи, където ще играят всеки срещу всеки по един мач. За следващата фаза – ¼-финалите, ще се класират четиримата най-добри геймъри от всяка група и там ще играят по два мача помежду си в схема с двойна елиминация (winner/loser bracket). Записвания за участие в селекционния турнир се правят на следния линк: 

https://play.toornament.com/en_US/tournaments/6519471247141109760/

В предходните два дни – 2 и 3 март, настоящите четирима национали – Иван Чуров (Falcons DrNightWatch), Илия Стоянов (IStoyanov10), Димитър Досев (SuperMax) и Стефан Чечи (Chechi), ще изиграят последните си мачове от организираните от световната футболна асоциация ФИФА Play-Ins (предквалификации). Програмата за Дивизия 2 на Конференция 1 ще противопостави българския тим срещу съставите на Румъния, Литва, Словакия и Казахстан. Националите нямат шанс за директно класиране в плейофите на FIFAe Nations Series 2023 и предстоящите им мачове ще бъдат само за престиж. 

След провеждането на същинските квалификации през пролетта на тази година, в които ще вземат участие новите национали, общо 20 европейски тима ще се класират за плейофната фаза.

Сформирането на представителен отбор на България по електронен футбол стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.