На 23 ноември се проведе финалният плейоф, който определеи последните двама играчи в разширения състав на българският национален отбор по е-футбол. Димитър Петров и Димитър Лазаров, завоюваха местата си в отбора след дълъг квалификационен период и изключително интересни финални плейофи, които бяха излъчени на живо на twitch.tv/emobeasta с коментар на Етиен Янев. Те се присъединяват към Радослав Христов и Иван Ванчев, които бяха определени от селекционера на тима Емил Димитров. Радослав е най-успешният играч по е-футбол в България към момента. Освен, че е действащ шампион от Сезон 2020 на Националната лига и има титли от почти всички български турнири в последните няколко години, Радослав се представи на много високо ниво в дебюта си на международната сцена по време на квалификациите за eEURO 2020. Иван Ванчев е шампион на България от Сезон 2019 и е един от най-добре представящите се играчи онлайн. Силно впечатление прави неговата успеваемост при завършващите удари – нещо изключително важно в големите турнири. По време на Сезон 2020 Иван бе сред малкото българи, които преминаха психологическата граница от 1000 рейтинг в официалните сървъри на играта.

Тази година бе формиран разширен състав от четирима, които ще тренират и ще се подготвят заедно. През януари ще бъдат определени двамата от тях, които ще представят България на европейското първенство, тъй като разполагаме с две квоти. Изборът ще бъде направен на база впечатленията от моментната форма на играчите както технически, така и психически, и поведението им по време на тренировъчния процес.

С цел набиране на нови таланти в сферата на електронния футбол, на 25 октомври се проведе отворен квалификационен турнир. Третият етап от селекцията беше състезание с 12 поканени играчи и четиримата победители от отворения турнир. Той се проведе през ноември, а двамата най-успешни играчи Димитър Петров и Димитър Лазаров се присъединиха към Радослав Христов и Иван Ванчев, допълвайки състава на националния отбор.

След успеха на eEURO 2020 УЕФА взе решение да проведе виртуалното европейско първенство и през 2021 година, паралелно с отложеното европейско по футбол. България отново ще се бори за класиране в Топ 16 на Стария континент, след като в своя международен дебют нашите момчета се класираха на трето място в квалификационната си група зад Германия и Турция. Селекционер на отбора отново ще бъде Емил Димитров. Европейските държави трябва да формират селекциите си между ноември 2020 и януари 2021. Квалификационната фаза на eEURO 2021 ще разпредели участниците в 10 групи по 5 или 6 държави, които в периода март-април ще се борят за място в топ 16 на големия футболен форум. Финалите на електронното европейско първенство ще се проведат през юли в Лондон, паралелно с Европейското по футбол.