Възходящата линия в представянето на българския национален отбор продължи и в последния септемврийски двубой, в който момчетата на Ясен Петров разгромиха Грузия с 4:1. Проверката ще се запомни както с първия изразителен успех на „лъвовете“ от доста време насам, така и с многото таланти в състава ни, които уловиха шанса си. Освен страхотното представяне на Тодор Неделев (гол и две асистенции), акцент заслужава и фактът, че България записа втора поредна победа – отличен психологически допинг преди важните октомврийски изпитания. 

Ясен Петров направи доста промени в титулярния състав в сравнение с предишните два двубоя срещу Италия и Литва. На вратата застана Николай Михайлов, защитата бе съставена от братята Христови, опитният Божиков и Димитър Велковски. В халфовата линия баланс от опит и младост демонстрираха Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Борислав Цонев и Илиан Илиев, а в предни позиции оперираха Димитър Илиев и Спас Делев. След равностойни първи минути България взе аванс в резултата благодарение на магията на Неделев, който откри в 20-тата минута с брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. Попадението осигури допълнителен импулс в представянето на „лъвовете“, които продължиха с агресия и креативност да тормозят грузинската отбрана. В 34-тата минута настоятелните ни действия доведоха до дузпа за нарушение срещу Димитър Илиев, реализирана от самия него. Интригата в двубоя окончателно бе ликвидирана от Спас Делев след многоходова българска атака в 44-тата минута, когато енергичният нападател бе точен с техничен удар от зоната на дузпата. Надеждите на гостите, че могат да се завърнат в мача бяха попарени от Неделев в началото на втората част, когато халфът на Ботев (Пловдив) центрира отлично към Андреа Христов, който с глава реализира дебютния си гол за представителния тим за 4:0. 

До края двата тима предприеха серия от смени, които свалиха темпото в мача, а Грузия намери сили само за почетен гол, дело на Давиташвили. Така България оформи актив от 2 победи и 1 равенство през септември и даде заявка, че новото начало в националния отбор ще е повече от обещаващо.