Националният отбор на България ще стартира подготовка за предстоящите двубои – приятелския мач с Иран (7 септември) и европейската квалификация с Черна гора (10 септември) в понеделник, 4 септември, в Национална футболна база „Бояна“. В същия ден от 18:30 ч. „лъвовете“ ще проведат тренировка на първи терен в Дома на футбола, като тя ще бъде открита за представителите на медиите в първите 15 минути. Половин час по-рано трима футболисти ще отговорят на въпроси на журналистите преди септемврийските двубои. 

На 6 септември отборът ще отпътува за Пловдив, където от 17:00 ч. на ст. „Христо Ботев“ селекционерът Младен Кърстаич ще даде брифинг за медиите, а 30 минути по-късно ще стартира официалната тренировка на тима, която ще е отворена за медиите в първия четвърт час. Гостите от Иран ще проведат своята пресконференция в 18:30 ч., а от 19:00 ч. ще стартира и официалното им занимание преди мача. 

България ще отпътува за европейската квалификация с Черна гора на 9 септември от 11:00 ч. с директен полет от летище „София“, а от 17:30 ч. местно време на Градския стадион в Подгорица ще бъде проведен традиционният брифинг за медиите. Половин час по-късно е и официалната тренировка, която ще бъде открита в първите 15 минути. Националите се завръщат в София около 12 ч. на 11 септември.