Мъжкият национален отбор на България завърши календарната 2020-а с нулев хикс срещу Република Ирландия на стадион “Авива” в Дъблин. Резултатът оставя избраниците на Георги Дерменджиев на четвъртата позиция в групата с две спечелени точки, като в следващото издание на Лигата на нациите нашите отново ще се състезават в Лига С.

Огромният брой заболели и контузени футболисти в състава ни принуди селекционера да заложи на пълен дебютант на ключовата позиция централен защитник; Георги Ангелов обаче остави отлични впечатления и в целия ход на двубоя не даде възможност на физически мощните домакини да застрашат вратата, където отново титуляр бе Мартин Луков. Страхил Попов изведе отбора ни с капитанската лента, а Кристиан Димитров и Сисиньо бяха останалите в отбрана. Малинов и Цветков държаха центъра на терена, пред тях действаше Димитър Илиев, на крилата стартираха Галин Иванов и Спас Делев, Божидар Краев пък водеше атаката.

Първото полувреме премина с огромно надмощие на българите – давайки си сметка, че единственият начин да завършат годината в Лига В, а и с позитивна емоция, е победата, те отправиха доста удари към Дарън Рандълф и на няколко пъти излязоха на добри позиции, без обаче това да донесе дългоочакваното попадение. След почивката най-добрият шанс дойде след изпълнение на ъглов удар, когато Кристиан Димитров не успя да се разпише от няколко метра; ирландците пък отговориха с далечен удар на Роби Брейди, срещнал напречната греда. Така в крайна сметка България спечели втората си точка в турнира отново срещу Република Ирландия и само може да съжалява за малшанса и множеството допуснати попадения в последните секунди, които в крайна сметка се оказаха решаващи за съдбата на тима.