Мъжкият национален отбор на България стартира кампания за социална отговорност, свързана с поведението на запалянковците по трибуните. Инициативата „България за пример“ ще стартира още по време на приятелската среща с Иран на 7 септември на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив и ще продължи във всички домакински двубои на „лъвовете“ оттук насетне. За всеки мач, в който запалянковците на България демонстрират коректно поведение – без забранени символи, скандирания или действия, подлежащи на санкция от страна на международните институции, Българският футболен съюз ще дарява сумата от 5000 лв. за различни благотворителни каузи, които ще бъдат обявени своевременно. 

Първата такава ще е свързана с трагичния инцидент в Русе, при който две деца бяха поразени от мълния по време на тренировка на местния Дунав. 

Целта на целия проект е да се създаде възможно най-позитивна и безопасна атмосфера на мачовете на българския национален отбор и да се насърчи спортсменството и коректното поведение на трибуните, като същевременно се подпомагат и различни кампании в полза на най-нуждаещите се. 

Призоваваме всички привърженици на България да аплодират и да подкрепят искрено отбора си и да докажат, че България е за пример.