Националният отбор на България по електронен футбол, в състав Иван “DrNightWatch” Чуров, Младен “MG_goalmachine” Георгиев и Илия “IStoyanov10” Стоянов, се класира за участие в плейофите на FIFAe Nations Cup 2023. Това е изключителен успех за тримата състезатели, които на практика влязоха сред двадесетте най-добри отбора в Европа. Ако преминат успешно и през плейофите, които ще се проведат от 18 до 21 май, националите ще са сред единадестте континентални представители на световното първенство по електронен футбол. 

През изминалите почивни дни тримата българи успяха да продължат във фазата на директните елиминации на квалификацията, след като събраха актив от 21 точки (6 победи, 3 равенства и 5 загуби) в груповата фаза на състезанието и завършиха на четвърто място в крайното класиране на своята група D. Там техни съперници бяха съставите на Финландия, Германия, Белгия, Австрия, Естония, Грузия и Молдова. 

В директния мач за влизане в плейофите тимът на България се изправи срещу победителя в група В Полша, който миналата година игра финал на световното първенство срещу състава на Бразилия. Българите успяха да достигнат до равенство 0:0 в първия мач и загубиха злощастно с 1:2 във втория. След това обаче надделяха последователно над Словакия (3:3; 1:0) и Малта (3:2; 2:1) в потока на загубилите и се класираха за плейофите. 

Сформирането на представителен отбор на България по електронен футбол стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“, както и с основната подкрепа на А1 България.