Българският футболен съюз подписа официален договор с италианската компания за спортна екипировка Macron. Една от водещите марки на световния пазар ще облича всички национални отбори на страната ни от началото на тази година, като контрактът е до 2028 г.

„Изключително съм доволен, че толкова реномиран бранд става партньор на БФС и на националните ни отбори. Този факт ясно показва доверието в българския футбол и бъдещето, което съставите ни имат. И двете страни са наясно с огромния потенциал на България и интереса на феновете, затова ще бъде изготвена и колекция от артикули за привържениците. Благодаря на досегашните ни доставчици за професионалното и коректно отношение и съм сигурен, че заедно с Macron ще постигнем сериозни успехи в най-скоро време“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

От своя страна изпълнителният директор на Macron Джанлука Паванело коментира: „Много сме щастливи да обявим партньорството си с БФС! Този дългогодишен проект съвпада с важен и престижен повод за федерацията – 100-годишния юбилей. През годините българският футбол е постигал фантастични резултати, а националният му отбор е бил представляван от велики шампиони. Сигурен съм, че това е началото на много успешни години и за двете страни. Ние сме напълно отдадени на каузата на националните отбори на България и гарантираме, че ще ги оборудваме с екипировка, която ще впечатлява не само с качество, но и с дизайн“.

Като част от споразумението между футболната централа и италианската компания ще бъдат произведени 3 разновидности на официални мачови екипи по случай 100-годишнината от създаването на БФС и предстоящия вековен юбилей от първия мач на националния отбор на България. Новите специално изработени фланелки ще дебютират в юнските двубои на националните ни гарнитури, като ще се отличават с различни цветове и дизайн, както и елементи, посветени на кръглата годишнина. Macron също така ще осигури мачовите топки за всички младежки, юношески, женски и девически селекции.

Базираната в Болоня компания Macron набира сериозна скорост на световния пазар, като в момента се намира в топ 3 на производителите на спортна екипировка от гледна точка на обем и брой клиенти. Брандът е официален партньор на УЕФА за производството на съдийска екипировка, а от началото на сезон 2022/2023 г. облича и реферите от родния професионален футбол.