Полузащитникът на Лудогорец Доминик Янков, който бе повикан в състава на България „А“ за полуфиналния плейоф срещу Унгария, вече е на разположение на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров за предстоящия решителен сблъсък срещу Полша от квалификациите за Евро 2021 на 13 октомври в Гдиня.

Както е известно, пред България U21 се откри историческа възможност да се класира на бараж за европейските финали в Унгария и Словения, което ще се случи при успехи в последните два двубоя от квалификационната група срещу Полша като гост и срещу Естония като домакин (на 17 ноември). Предвид огромната важност на предстоящия двубой за младежката селекция бе взето решение Янков да не пътува за Хелзинки с мъжкия тим, а да подсили състава, воден от Димитров. Правилата на ФИФА и УЕФА забраняват участието на футболист в два международни мача (независимо на какво ниво) в рамките на 48 часа.

С представителния тим за Финландия не отпътуваха и получилите контузии в мача срещу Унгария Георги Костадинов и Галин Иванов, както и Николай Михайлов, който е с разтежение в бедрото.