Днес 51 години навършва бронзовият медалист от световното първенство в САЩ Цанко Цветанов. Емблематичният защитник на Златното поколение е роден на 6 януари 1970 г., а футболната си кариера започва в Академик (Свищов). През 1988-а преминава в Етър, където изиграва 141 мача и бележи 3 гола за първенство, печелейки шампионската титла на страната през сезон 1990/91. Следва трансфер в столичния Левски, за който Цветанов записва 54 двубоя, на два пъти става първенец на България, веднъж вдига и Купата на страната. През 1995-а левият бек играе за немския Валдхоф (Манхайм), между 1996-а и 1998-а е част от шотландския Абърдийн, а в следващите две и половина години е в Енерги (Котбус). Кратко завръщане в Левски му носи нова шампионска титла и Купа на България, а кариерата си бранителят завършва в Етър.

За националния отбор Цанко Цветанов дебютира през 1991-ва и изиграва общо 40 двубоя. Носител на бронзов медал от световното първенство през 1994-а, участва и на европейските финали в Англия две години по-късно.

След края на състезателната си кариера работи като асистент в Левски, Литекс, България “А” и кипърския Анортозис; за кратко застава начело на Етър, след което е помощник-треньор на Ботев (Пловдив) и казахстанския Астана.