Българските национали на FIFA21 Иван Чуров, Сезер Сабриев и Илия Стоянов ще вземат участие в контролни срещи с Норвегия, Финландия, Чехия и Румъния, като част от подготовката си за FIFAe Nations Series 2021 на световната футболна централа ФИФА. Двубоите ще се състоят на 6 и 7 май и ще бъдат излъчени на живо в официалния Twitch TV канал на отбора Team_Bulgaria (https://www.twitch.tv/team_bulgaria), както и по Sportal TV. 

Контролните мачове са финалната фаза от подготовката на българските национали за една от петте регионални онлайн квалификации през този месец, даващи на 23 отбора възможност за участие във финалния турнир на FIFAe Nations Series 2021 от 20 до 22 август в Копенхаген, заедно с домакина Дания. 

Тази година най-голямото световно състезание за национални отбори FIFAe отчита ръст от 200% на представените национални асоциации. Общо 60 представителни отбора ще участват в квалификациите за FIFAe Nations Series 2021. Общият награден фонд на състезанието е 500 000 щатски долара, като 80% от сумата ще бъде разпределена между участниците във финалния турнир. 

Тазгодишните национални серии на ФИФА са първите, в които световната футболна централа даде възможност на БФС и официалния оператор за територията на страната „Спортс Мениджмънт България“ да определят национален отбор по EA SPORTS FIFA21 за участие в квалификациите за FIFAe Nations Series. Директна покана за националния отбор получиха двамата най-добри български играчи Сезер Сабриев и Иван Чуров, докато Илия Стоянов се включи в селекцията, след като спечели специален турнир, който се проведе на 13 март.