Швейцария вгорчи дебюта на новия национален селекционер Ясен Петров и нанесе поражение на България на старта на квалификациите за световното първенство в Катар. Гостите стартираха мача вихрено и в рамките на едва шест минути в първия четвърт час стигнаха до преднина от три чисти гола – първо Емболо надскочи Занев и изпрати топката с глава в мрежата на Пламен Илиев, после Харис Сеферович отблизо удвои, а малко след това ниско центриране на Шакири от аутлинията по куриозен начин премина голлинията на “лъвовете” за трети път.
В началните минути нашите, стартирали в нова схема с трима централни бранители, изглеждаха нервно, но с течение на времето стъпиха по-здраво на терена и това най-добре се усети след почивката между двете полувремена. Буквално секунди след подновяването на играта Десподов се възползва от грешка в защитата на швейцарците и с плътен шут намали на 1:3, но при отбелязването на гола получи удар в глезена и бе принудително заменен от Спас Делев. Той на свой ред внесе допълнителна острота и избраниците на Ясен Петров бяха близо до ново попадение, но добрите намеси на Зомер запазиха резултата.
Така в крайна сметка България стъпи накриво на старта на квалификациите три дни преди второто си препятствие – срещу Италия в неделя.