Българският национален отбор спечели първата си точка в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. След тежките изпитания срещу фаворитите в групата Швейцария и Италия, избраниците на Ясен Петров трябваше да излязат на изключително негостоприемния “Уиндзър парк” срещу значително по-свежия състав на Северна Ирландия, но независимо от умората и кадровите проблеми в българския състав, подмладеният ни тим съумя да завърши наравно – 0:0, като дори може да съжалява, че не взе всички три точки в заключителните минути.

С оглед на огромното физическо и психическо напрежение от старта на квалификационния цикъл и травмите на титулярния вратар Пламен Илиев и крайния бранител Сисиньо, треньорският щаб ротира титулярните 11 и даде възможност на изключително млада защитна линия. Под рамката за пръв път стартира Даниел Наумов; близнаците Петко и Андреа Христови се присъединиха към Валентин Антов в линията на отбраната, а по двата фланга действаха Георги Йомов и Момчил Цветанов. Тройката в средата на терена бе изградена от капитана Георги Костадинов, Ивайло Чочев и дебютанта Антонио Вутов, а напред се разчиташе на възстановения Кирил Десподов и Андрей Гълъбинов.

В тази формация България съумя да неутрализира стихийния натиск на физически мощните домакини и да отговори на агресията им, като особено добри впечатления с хладнокръвието си за втори последователен мач направи Валентин Антов. Преди почивката нервните действия на терена преобладаваха над добрите комбинации, като в крайна сметка младата ни защита направи всичко възможно да осуети опитите на северноирландците да ни затруднят в типичния британски стил. В края на полувремето капитанът Костадинов получи схващане и бе заменен от Витанов, като лентата отиде на ръката на Кирил Десподов; през втората част пък честта да бъде лидер на терена се падна на Димитър Илиев, който замени Антонио Вутов. Треньорският щаб направи още три смени, а на игрището се появиха Карагарен, Занев и Атанас Илиев – и освежаването на състава доведе до няколко опасности в заключителните минути, при една от които Димитър Илиев прекрасно засече центриране на Десподов от ъглов удар, но рефлексът на вратаря Пийкок-Фаръл лиши нашите от сигурен гол. Секунди преди последния съдийски сигнал Атанас Илиев пък също имаше възможност да стреля с глава от добра позиция, ала не затрудни домакините. 
Така България съумя да вземе точка от гостуването си на Острова и прекъсна негативната тенденция далеч от дома, а представянето на младата вълна национали даде повод за оптимизъм на футболната общественост преди приятелските мачове през месец юни.