Българският национален отбор попадна в една група със съставите на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва в квалификациите за световното първенство в Катар. Това определи тегленият тази вечер в телевизионно студио в Цюрих жребий. Поради засилените противоепидемични мерки за пръв път в модерната история квалификационен цикъл се определя без присъствието на представители на страните-участници, а известните футболисти от близкото минало Даниеле де Роси и Рафаел ван дер Ваарт отредиха на нашите национали място в Група С в компанията на четирите други претендента. 

Отборите ще играят при разменено гостуване в периода между март и ноември 2021 г., а победителите от всички десет групи ще спечелят автоматично място на мондиала. Десетте тима, завършили на второ място, отиват на баражи, където към тях ще се присъединят и две държави, излъчени през турнира Лига на нациите. Плейофите ще се изиграят през март 2022-а, когато ще бъдат излъчени трите допълнителни европейски квоти за световното първенство в Катар.

По-късно ще стане ясна и програмата на мачовете, като при изготвянето й УЕФА и ФИФА ще вземат предвид различни географски и климатични фактори, касаещи началните часове на срещите.