Националният отбор на България загуби с 0:2 гостуването си на Албания в Тирана в приятелски мач. Домакините отбелязаха по едно попадение във всяко полувреме, докато съставът на Младен Кърстаич не успя да се възползва от шансовете си пред вратата на Стракоша

Селекционерът на “лъвовете” направи шест промени в сравнение с единайсеторката, която започна европейската квалификация с Литва в София. На вратата застана Димитър Митов, а пред него в защита си партнираха Валентин Антов, Алекс Петков и Симеон Петров, докато по фланговете им помагаха Марин Петков и Иван Турицов. В халфовата линия от първата минута заиграха Лукас Петков и Илия Груев, а в предни позиции действаха Спас Делев, Георги Русев и капитанът Кирил Десподов

В 35-ата минута Делев напусна принудително играта след тежък сблъсък с противников футболист, а на негово място се появи Мартин Минчев. Само няколко минути по-късно Казим Лачи откри резултата в полза на домакините, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле на “лъвовете”. 

След почивката влезлият като резерва Христо Иванов и капитанът Десподов се оказаха на добри стрелкови позиции, но не успяха да се възползват максимално от тях. Вместо това Албания удвои преднината си в 81-ата минута, когато Мучи не остави шансове на Митов с удар от дистанция. 

До края на годината на България предстои да изиграе още две срещи от европейските квалификации – с Унгария в София и гостуване на Сърбия.