Българските национални отбори ще отбележат стогодишнината от дебюта си на международната сцена със специални екипи, разработени от Българския футболен съюз и официалния му партньор – световноизвестната марка за спортни артикули Macron.

Днес, 16 декември 2023 г., се навършва точно един век от създаването на БНСФ, с което се дава старт на организирания футбол у нас, а шест месеца по-късно – на 21 май 1924 г., представителният състав на страната ни играе първия си официален двубой.

В чест на кръглата годишнина на националните ни отбори, БФС и Macron представят пред спортната общественост единствен по рода си екип, посветен на богатата и успешна история на националните ни отбори в изминалото столетие. Третата, юбилейна фланелка на България, е в цветова комбинация от старо злато с кралскосини ръкави, а отличителният графичен елемент, подобно на другите два екипа, е релефната материя с мотиви, вдъхновени от Голямата базилика в Плиска.

Ексклузивният юбилеен екип вече е наличен за продажба в онлайн магазина http://store.teambulgaria.bg и във физическия бутик, разположен в Национална футболна база „Бояна“.