Защитникът Петър Занев, който днес бе капитан на България при домакинската загуба с 0:1 от Беларус, обяви, че теренът на стадион “Васил Левски” не е бил добър за игра. Също така бранителят на ЦСКА-София допълни, че младите момчета трябва да са спокойни в баражите за Евро 2020, защото той и останалите опитни футболисти ще поемат вината при провал на трикольорите.

“През по-голямата част от мача владеехме топката. Повечето от момчетата са млади. Този мач трябва да свери часовниците на много от нас. Трябва много работа. Владеехме топката, но ни липсваше завършващия пас и удар. Вкараха ни гол след нелеп рикошет, а второто полувреме техните ситуации дойдоха от наши грешки”, каза Занев, след което продължи: “Не е казано, че аз ще съм капитан на националния отбор. Има много опитни момчета. Има много време да се подготвим за Унгария. Ивелин Попов е опитен футболист, липсва на отбора” допълни защитникът, който изказа мнението си за следващия двубой на трикольорите, който е бараж за Евро 2020 срещу Унгария. 

“Има доста неща, над които да работим. Мачът с Унгария ще е различен. Не мисля, че ще оставяме толкова празни пространства, ще сме по-компактни. Да се надяваме, че стадионът ще се напълни. Както винаги, очакванията към нас са големи. И аз днес очаквах теренът да е валиран и тревата – полята, но теренът беше твърд”, оплака се Занев.“Младите трябва да са напълно способни. Опитните ще вземем напрежението върху себе си и каквото и да стане, ние ще поемем вината”, завърши бранителят относно предстоящия сблъсък срещу унгарците, който ще се играе в края на март на стадион “Васил Левски”.