Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов си пожела много здраве и класиране на Евро 2020 с националния отбор на България. Правещият фурор през първите си месеци в Австрия футболист, направи равносметка на отминалата 2019 година, в която му се случиха много неща и премина през трудни моменти, за да си върне отново усмивката. Футболистът на Каляри, който е престъпен в Щурм (Грац) до края на сезона, има 7 гола и 7 асистенции за 13 мача с екипа на “черно-белите”.

“Честита Нова Година на вас, вашите читатели, както и на всички българи. Пожелавам много здраве и щастие на всички, както и заедно да успеем да се класираме на Евро 2020. Това е моята голяма мечта за тази година. Няма да е никак лесно, но трябва да бъдем единни и да вярваме. Дано всички сме здрави и да видим “Васил Левски” отново пълен с родните трибагреници. Имаме мач с Унгария, който трябва да спечелим и да чакаме победителя измежду Румъния или Исландия. Има много негативизъм около националния тим, но шансът, който ни се отдаде, е уникален. Трябва да вярваме. Всички заедно можем да успеем, колкото и клиширано да звучи. Българският футбол, родните фенове, футболисти и всички, обичащи тази игра, имаме нужда от подобен успех. Все пак повтарям, че ще бъде изключително трудно, но трябва да вярваме”, категоричен е Десподов, който посрещна 2019 година в София.

“Изпратих една много важна година в моя живот, в която ми се случиха много и различни неща. Чувствам се доста по-зряло отпреди 12 месеца. Годината започна със сбъдването на две мои мечти. Първата бе да спечеля наградата за най-добър футболист в България, което бе изключителна чест за мен. Малко след това се сбъдна и друга моя мечта и цел – да направя трансфер в голямо първенство. Това също се случи, но за жалост играх твърде малко през първите ми месеци, като не успях да получа достатъчно шансове, за да покажа най-доброто от мен в Каляри. Все пак имах и незабравими моменти – дебютирах в Серия “А”, спечелих дузпа срещу Интер, който през тази година гони Скудетото, при победата ни с 2:1. Разбира се, че съм по-доволен от втората част на годината, когато преминах в Щурм (Грац). 

“Ще направя всичко възможно, за да присъствам на церемонията “Футболист на година”, но на 6 януари от 9:00 часа имам тренировка в Австрия, за да стартирам подготовка. За мен беше голяма чест и гордост миналата година, като се надявам след 2018 година един ден отново да държа наградата в ръцете си. Наясно съм, че тази година играх само през втората част на годината и трудно ще защитя отличието. Имам моя фаворит за тази година, но ще го оставя за себе си. Важното е да сме здрави и да имаме колкото се може повече добри футболисти. Това е добре за футбола в България, за феновете, за футболистите и за вас журналистите”, завърши Десподов.