Българският национален отбор по е-футбол изигра първите си квалификационни мачове за е-ЕВРО 2020. На 16 март Георги Фиков и Радослав Христов се изправиха за първи път срещу опонентите си от квалификационна група G – Германия, Турция, Унгария, Естония и Гибралтар и заеха 4-тото място във временното класиране. Според регламента на турнира отборите ще изиграят по 2 мача един срещу друг, като реваншите са определени за 30 март. Всеки отбор участва с по двама представители, а крайният резултат е сбор от резултатите от двете проведени срещи.

България – Германия 1:6* (Георги Фиков – Пайам Зеинали 0:2; Радослав Христов – Матиас Винклер 1:4 *Играчът Matthias Winkler може да бъде дисквалифициран поради нарушение на Правилника, свързано с картотеката му. Оплакването е от всички отбори и случаят се разглежда)
 

Гибралтар – България 0:7 (Андрю Сене – Георги Фиков 0:2; Аарон Франко – Радослав Христов 0:5)
 

Унгария – България 4:5 (Давид Хенгер – Радослав Христов 1:3; Бенсе Капитани – Георги Фиков 3:2)
 

Турция – България 3:2 (Доган Барутчу – Радослав Христов 1:2; Мучахит Севимли – Георги Фиков 2:0)
 

България – Естония 4:5 (Георги Фиков – Мирослав Рискиевич 1:4; Радослав Христов – Мирослав Рискиевич 3:1)

Треньорът на отбора Емил Димитров е доволен от представянето на българските играчи, въпреки психологическото влияние на нарушенията от страна на немския тим. “Вече познаваме съперниците си и за реваншите ще подготвим точната стратегия за постигането на нашите цели. Надявам се организаторите от страна на УЕФА и Конами да вземат и справедливо решение по казуса с немския представител. Това нарушение ощетява не само нас, но и останалите отбори в групата. Правилата трябва да важат за всички участници” заяви Димитров след първия мачов ден.