Вие сте тук:

Благотворителната програма „Заедно за отбора“ с подкрепата на България U21 бе открита в Национална футболна база „Бояна“

#

Съвместният благотворителен проект на Асоциация „Докосни дъгата” и Българския футболен съюз – „Заедно за отбора“, официално бе открит днес в Национална футболна база „Бояна“. Треньорският щаб и футболистите от младежкия национален отбор направиха първото си дарение в подкрепа на деца в неравно положение от цялата страна. Програмата има за цел да осигури възможност на определен брой непривилегировани подрастващи да тренират футбол, като поема всички разходи за спортно-тренировъчната им дейност в рамките на една календарна година.

Първото събитие в рамките на програмата протече с участието на играчите и треньорите на България U21, на председателя на Асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова, на футболни таланти от Айтос, Плевен и Смолян, на кмета на Айтос Васил Едрев, на кмета на Смолян Николай Мелемов и на началник отдел „Младежки програми и проекти“ към Министерството на младежта и спорта Моника Янакиева, а специалната изненада в края на церемонията бе появата и на националния селекционер на „А“ отбора Красимир Балъков.

Програмата „Заедно за отбора“ е естествено продължение на национална кампания „Мисия спорт на любимите герои”, която БФС и организаторите на Мисията осъществяват през последната година за подпомагане на активния начин на живот на децата в България.

„Живеем във времена, в които много от подрастващите нямат интерес и желание да практикуват футбол, но пък има и немалко такива, които имат желание, но нямат възможност да си го позволят. Тук идва нашата роля – да подадем ръка на тези деца, които искат да се развиват, но са поставени в неравни социални и битови условия. Аз, заедно с колегите от моя щаб и футболистите от младежкия тим, ще дадем своя скромен, но искрен принос за сбъдването на техните мечти“, заяви селекционерът на България U21 Александър Димитров.

#

България U21 ще се включи в националната младежка програма „Заедно за отбора“

Искам да благодаря на Българския футболен съюз, че продължава да ни подкрепя в желанието да помогнем на колкото се може повече български деца да спортуват и да живеят активно”, каза от своя страна д-р Ангелова.Приветствия към децата и всички присъстващи изказаха и кметовете на Айтос и Смолян, които подариха на Александър Димитров и на д-р Ангелова почетни плакети. В края малчуганите бяха зарадвани със специални подаръци от организаторите и получиха възможност да снимки и автографи с треньорите и футболистите на младежкия национален отбор, както и с Красимир Балъков.

Кандидатите, които желаят да се включат в програмата „Заедно за отбора“, трябва да попълнят Декларация и Заявление за участие и да ги изпратят на dokosnidugata@gmail.com.

Прочетено: 1126